Vaganje pred registraciju

Kao pripremni korak za registraciju, danas je kućica odvezena na vaganje. Da bi dom-vozilo ostalo u istoj kategoriji kao i originalna kamp kućica, ne smiju se premašiti specificirane dimenzije u toj kategoriji. Masa je u cijelom projektu “najfiniji” kriterij, i vaganje je bilo nužno da se izmjeri točna težina, i pogleda da li vozilo zadovoljava kriterije za registraciju, ili je još prije toga potrebno obaviti neke redukcije i modifikacije.

Lijep, sunčan dan na osamljenim moslavačkim seoskim cestama bio je idealan za mini probnu vožnju do lokalnog mlina koji ima vagu za vozila… Prvi probni đir pokazao je da kućica dobro drži cestu (i cesta kućicu)! :–)

Na kraju je vaganje pokazalo da kućica teži 900kg, i da je masa premašena za 150kg. Nije pretjerano puno, ali nije ni baš malo za reverzni inženjering koji slijedi. Već sada razmišljam o stavkama koje se za cestu mogu eliminirati iz kućice (6 prozora sa dvostrukim staklom, krevet koji je unutra ostao za vrijeme vaganja, itd.).

Slijedi “home fitness” program za kućicu, i finalni-finalni-dovršetak gradnje… Previše je sjedila na mjestu, previše se udebljala. I još malo pažnje, truda i rada i projekt se skoro bliži kraju.

Iako, sada slijedi još jedna pauza od izgradnje zbog 3tjednog bicikliranja po Europi. Nastavak krajem 9.mj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *